اندروید را همه به عنوان یک سیستم عامل برای ساخت اپلیکیشن در ابزارهایی مانند تبلت، موبایل، ساعتهای هوشمند و غیره میشناسند؛ اما در واقع اندروید چیزی فراتر از اینها است و مزایا و کاربردهای بسیار زیادی دارد. اندروید یک سیستم عامل اپن سورس است که هرکسی که با برنامه نویسی آن آشنا است، میتواند به راحتی دانلود کرده و آن را استفاده کند. به هر حال همانطور که بیان شد، مهمترین ویژگی اندروید، کاربرد آن در ساخت برنامههای متناسب در گوشیهای موبایل و تبلت است.
مهمترین و اولین چیزی که هر برنامه نویسی موبایل برای ساخت اپلیکیشن اندرویدی به آن نیاز دارد، سورس اندروید است. خوشبختانه این سورس کدها در داخل کتابخانه اندروید موجود است و هر کسی میتواند به راحتی و به صورت اپن سورس و بدون هیچ منع قانونی برای ساخت برنامههای موبایلی خود مورد استفاده قرار دهد.
داشتن این کتابخانه با کدهای فراوان علاوه بر این که یک مزیت به حساب میآید و میتوان در ساخت اپلیکیشن های مشابه استفاده کرد، باعث افزایش سرعت ساخت و بهینه سازی برنامهها شده است و برای همین است که بیشتر طراحان امروزه به جای تولید و نوشتن کد از ابتدا، از سورس اندروید آماده در بازار استفاده کرده یا نمونههای دیگر برنامهها را خریداری میکنند.
با استفاده از سورس اندروید اپن، شرکتها به جای فعالیت روی اپلیکیشن خود و ساخت آن از ابتدا که مستلزم پرداخت هزینههای بسیاری است، از نمونههای کدهای موجود استفاده کرده و با تعمیم آن به حالت پیشرفته، برنامه موبایل مورد دلخواه خود را میسازند. این مسئله باعث افزایش استفاده افراد از اینترنت و در نتیجه سرویسهای ساخته شده توسط گوگل میشود که این میتواند مهمترین مزیت برای گوگل باشد. برای همین است که مدیران گوگل همیشه بر اپن بودن سورس اندروید و دیگر برنامهها تأکید میکنند.
در واقع، گوگل با این کار به دنبال افزایش درآمد خود است. آنها معتقد هستند که اینترنت برای همه مردم جهان است و آنها باید به راحتی به سرویسهای آن دسترسی داشته باشند. از این رو، با تغییر استراتژی به سمت برنامههای اپن سورس اندروید که توسط همین شرکت مورد پشتیبانی قرار میگیرد، به راحتی سرویس و کدهای مورد نیاز را در اختیار برنامه نویسان قرار میدهد که میتواند در ادامه، برنامههای پیشرفتهتری را به فروش برساند.
به عبارتی دیگر، با اپن سورس بودن اندروید، گوگل ابتدا بستری را برای جذب کاربران به وجود میآورد و سپس با ترغیب آنها اقدام به فروش خدمات بیشتری مربوط به اندروید میکند که این یکی از بهترین منبع درآمد برای گوگل است.
گوشیهای هوشمند و همهی گجتهایی که ما امروزه خریداری میکنیم، پروژهی متنباز اندروید را اجرا نمیکنند. در نتیجهی متنباز بودن اندروید، کمپانیها و حتی برخی توسعهدهندگان از این پلتفرم برای ساخت سیستمعامل سفارشیشده و منحصربهفرد مخصوص به خود استفاده میکنند. این کار با تغییر کدهای موجود، اضافه کردن کدهای جدید و حتی اضافه کردن قابلیتها و اپلیکیشنهایی جدیدی انجام میشود که بهصورت پیشفرض در پروژهی متنباز اندروید وجود ندارند. کمپانیهای مختلف از جمله خود گوگل که گجتهای مبتنی بر اندروید تولید میکنند، همگی تغییراتی در پروژهی متنباز اندروید اعمال کردهاند. البته حتی با وجود این شرایط، گوگل باز هم قوانین مخصوصی برای استفاده از سرویسها و اپلیکیشنهای محبوب خود در اندروید وضع کرده است تا بدین طریق اندروید همچنان برای اهالی مانتینویو یک کارخانهی پولسازی باقی بماند.
فرآیند یادشده در واقع یک چرخه است. گوگل اندروید را در اختیار همه قرار داده و بهنوعی آن را به همه هدیه کرده است. ممکن است یک کمپانی از این پروژه بهعنوان سیستمعامل موبایلهای خود بهره بگیرد و مشتریان نیز با خرید گجتهای اندروید میتوانند بهطور رایگان از سرویسهای بسیار خوب فروشگاه گوگلپلی، سرویس جیمیل، گوگلفوتوز و بسیاری دیگر از اپلیکیشنها و سرویسهای اندروید بهره ببرند و همین مشخصه باعث شده است اندروید یک پلتفرم بسیار عالی محسوب شود. کمپانیهای تولیدکنندهی گوشی هوشمند اندروید میتوانند اپلیکیشنهای گوگل را بهصورت پیشفرض روی محصولات خود ارائه دهند و علاوه بر این، امکان استفاده از تمام اپلیکیشنهای موجود در گوگلپلی بهطور همزمان وجود دارد. تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند از جمله سامسونگ با استفاده از اندروید در زمان و هزینههای خود به میزان قابل توجهی صرفهجویی میکنند؛ چراکه دیگر نیازی به توسعهی پلتفرم مخصوص به خود ندارند. کاربران با خرید محصولات اندروید میتوانند به بیش از یک میلیون اپلیکیشن این پلتفرم دسترسی داشته باشند. بهطور همزمان با این وضعیت تعداد کاربرانی که از سرویسهای گوگل استفاده میکنند نیز افزایش خواهد یافت. از سوی دیگر بخش عمدهای از درآمد این شرکت با افزایش کاربران از راه نمایش تبلیغات است. گوگل در واقع با رایگان ارائه دادن اندروید برای تمام کاربران، بهنوعی در این حوزه سرمایهگذاری کرده است و با افزایش تعداد کاربران، هزینههای خود را جبران میکند.
اگر استفاده از اندروید رایگان نبود، حالا چنین شرایطی مطلوبی برای این سیستمعامل ایجاد نشده بود. بنابراین سرمایه و زمانی که گوگل برای توسعهی اندروید صرف میکند، در اصل یکی از کسبوکارهای بزرگ و اصلی این شرکت است. در نهایت باید گفت پروژهی رایگان اندروید برای همهی افرادی که با آن ارتباط دارند و از آن استفاده میکنند و نیز برای کمپانی گوگل که توسعهدهندهی این پلتفرم به شمار میرود، مفید و سودآور است.
این مقاله ادامه دارد…
تعداد دیدگاه | 2 |
تعداد بازدید | 2.4K |
تاریخ انتشار | جولای 3, 2019 |
تاریخ بروزرسانی | جولای 3, 2019 |
نویسنده | vincode |